Boka charter till USA!

Charter till USA

Vari ligger lockelsen till de förenta staternas USA? Kort svar: Utbudet. USA har något att erbjuda för precis alla. Myllrande storstäder, dramatiska landskap, öknar, naturreservat och gigantiska nöjesparker. USA är stort och inrymmer flertalet klimatzoner, städer, natur och spännande sevärdheter kanske mer än något annat land i världen. Drömmen för många är att bila igenom USA från kust till kust. Tänk på att ha ett internationellt körkort med er, finns att beställa hemma i Sverige för ca: 3400 kr. Ett billigt sätt att ta sig till Amerika är att köpa en charter, flygbiljetten hem behöver ni inte nyttja utan köp en enkel biljett i USA när ni rest klart och vill packa väskan för att åka hem. Bilar ni genom de olika staterna kommer ni uppleva ett USA på ett helt annat sätt än om man flyger mellan destinationerna. Livet på vägarna innebär motell, hamburgare och beräkningar på om bensinen räcker till nästa mack. Kust till kust med bil tar tid, en charter blir effektivare, billigare och kan var ett rimligare alternativ.

Bekvämt med charter

Ikoniska Golden Gate Bridge i San Francisco
Ikoniska Golden Gate Bridge i San Francisco.

En charterresa betyder att det mesta är förbokat – kan vara hotell, turistguider, utflyktsmål, golfrundor, hästridning eller surfning. Idag kan man ta en charter som innehåller de aktiviteter, boenden eller sevärdheter man själv tycker verkar intressant, spännande och roliga. Utbudet på charter resor är enormt. Största fördelen med att resa charter är att det är bekvämt. Titta runt, jämför och välj inte första bästa charter – det kan leda till att du missar det bästa alternativet! Här nedanför kommer fem “tänk på detta om du bokar resa till USA”.

  • Titta igenom noga vad som ingår i priset
  • Avbeställningsskydd, ombokningar och försäkringar – kontrollera vad som gäller
  • Om det är något extra man vill ha eller inte ha – går det att förhandla om detta i priset?
  • Hur många är ni som åker och vilka – kan vara bra om man hamnar i ett sällskap med gemensam ålder, intressen och värderingar
  • Se till att ha roligt – även om en charterresa sällan uppfyller exakt alla förväntningar som stod i broschyren!

Lättare inresa till Amerika

Från och med i år 2018 förväntas ett nytt lagförslag träda i kraft. Förhandlingarna mellan Sverige och Amerika är redan klara. De skall nu utformas för att vinna laga kraft inom svensk rätt. Parterna har gemensamt kommit fram till att resenärer från Sverige med svenska pass skall kunna få “preclearance” vilket innebär att Amerika kan göra inresekontrollen på svensk mark – på Arlanda. Systemet bygger på att amerikansk beväpnad personal kommer finnas på plats på svensk mark på Arlanda och genomföra tull- gräns och säkerhetskontroll redan i Sverige. Vilket resulterar i att svenska resenärer väl på plats i Amerika kommer att kunna anlända som inrikes resenärer direkt de landar. Förenklar resandet avsevärt för svenska passresenärer att åka till Amerika och slippa de långa köerna. Förväntningarna är att allt skall vara klart till sommaren 2018. Sker detta blir Sverige det det andra landet i Europa som får “preclearence” status. Idag är det endast ett land i Europa som innehar detta, Irland.

Snygg på resan

Sverige har en lång period av mörker, kallt och snöigt. Tittar man sig i spegeln är man lika vit som en värktablett, snygg känner man sig knappast. Många svenskar längtar till ett soligt Florida i USA. För att få lite solbränna och färg på näsan som nyligen genomgick en näsoperation i Stockholm efter ha halkat i snökaoset. Hur kan man hålla sig snygg, fräsch och charmig på den långa charterflygresan till USA med en röd ömmande näsa? Snygg på resan handlar om att ha benutrymme, kunna vila och sova ordentligt- utan sömn och vila är ingen snygg. Flygresan över till USA kan bli rätt behaglig om man följer dessa direktiv. Precis efter boarding check bör du snabbt kontrollera om planet är fullt eller inte. Är det inte fullt – ta snabbt kontakt med flygpersonal och fråga om en bättre plats. Väl på plats ta av dig skorna och ha med dig enkla innetofflor. Ha inte skor på dig flygresan. Se till att drick mer vatten än alkohol. Ha en bra nackkudde för att sova bättre. Så håller du dig snygg både under och efter resan.

Vad man inte får missa att köpa i USA

Mall of America i Minneapolis

Inget kul att komma tillbaka från en USA charter och komma på att man missat köpa något som aningen är väldigt svårt att få tag på i Sverige alternativt väldigt dyrt här men inte där. En del av resan är för många att göra ett klipp eller få tag på något exklusivt man gillar. Här skiljer sig förstås vad man anser vara något man inte får missa att köpa genom vilka intressen man har. Är man mode, musik eller filmintresserad är USA verkligen ett himmelrike. Finns charter turer till David Lynchs Twin Peaks inspelningmiljöer. Här kan man uppleva hela serien i verkligheten. Musikintresserade har instrument, LP skivor, t-shirts, affischer och allt man kan tänka sig inom alla genres, stilar och kategorier går att köpa för bra priser i USA. Framförallt finns det musikinstrument i USA som du kan köpa på en garage sale för billiga pengar – i Sverige skulle liknande instrument kosta flertalet tusenlappar mera. Nu kan inte allt värderas i pengar. I USA kan du också hitta billiga kläder, böcker och saker som är originella och i princip omöjliga att hitta Sverige. Det är detta som gör shoppingen i USA rolig och spännande. Letar man runt i affärer, loppmarknader garageförsäljningar och auktioner kommer man garanterat hitta guldkornen och något man inte hittar någon annanstans. Tänk dock på att det kan tillkomma tull på varor från USA när du tar in dem till Sverige.